lørdag 13. oktober 2012

Forandringer kommer innenfra?

Det sies at mye kommer innenfra.  Joda, jeg er enig i det.  Men det er utrolig mye som kommer utenfra også!  
Ta for eksempel forandringer:

Enkelte forandringer bare kommer, sånn helt av seg selv. Andre igjen må man jobbe hardt for å få til, mens noen forandringer gjør man bare helt sånn plutselig, uten anstrengelser!

Og alle disse forandringene påvirker både deg selv og de du har rundt deg.

La meg ta det enkleste først...
Nye klær eller ny frisyre - det er ei forandring som kommer utenfra, er enkel å få til, og kan skje bare sånn helt plutselig.  
(Noen ganger til og med FØR du har oppdaget det selv! Plutselig hadde du bare kjøpt en ny topp!)
Disse forandringene påvirker deg som regel bare ei stund, Du blir glad og fornøyd over resultatet - noe som videre smitter over på dine venner og omgivelser. En glad og lykkelig person sprer glede og positivitet til andre.
Men denne forandringa (og lykkefølelsen) den varer bare ei lita stund. Plutselig trenger du ei ny bukse, eller ny hårklipp igjen....

Så den litt mer umerkbare....
Forandringer som bare kommer uten at du (eller dine nærmeste) merker det, er vel en del av det å leve og erfare. Hele tiden påvirkes vi av miljøet rundt oss, og av erfaringer vi tilegner oss. Mennesker som har levd sammen lenge tilpasser seg som regel hverandre - noen kan påstås å ha blitt svært lik hverandre både i måte å være på og reagere på.
(Hunden og dens eier.... de kan likne mye på hverandre i utseende!)

Til slutt den vanskeligste, som virkelig kan være tung å få til....
Noen av oss mennesker kommer en gang til et punkt i livet når alt føles "feil".
Når du lurer på om livet liksom "bare er dette, og ikke noe mer?"
Du føler at utviklinga har stoppet opp, og alt har blitt en vane.  Den boblende livsgnisten har liksom gått i dvale, og spontan latter er noe du bare har hørt om...

Noen ganger må man ta avgjørelser som kan være upopulære hos andre: 
Kanskje må du flytte langt bort for å finne drømmejobben, eller drømmekjæresten?  Eller et forhold må ta slutt for at du skal kunne bli et glad og positivt menneske igjen? Kan hende du må avslutte et vennskap fordi disse vennene tar all din energi og etterlater deg tom og sliten?  Eller slutter du i jobben og starter med noe helt nytt? 

Viktige avgjørelser som har stor betydning for deg og dine omgivelser kan være vanskelige å ta.

Det viktigste i denne prosessen (uansett hvilke valg du tar) er likevel det å være ærlig - både overfor seg selv og andre!





 

 

Ingen kommentarer: