fredag 9. november 2012

Hva slags bok vil du skrive?

Når vi mennesker blir født og kommer hit til jorden, så får vi utdelt ei bok med tomme ark.
Disse arkene kommer vi til å fylle hele livet igjennom. Etterhvert som tida går vil flere og flere ark i boka bli fylt med hendelser. Positive og negative. Glade og triste.
Her kommer vi også til å skrive opp alle de vi møter på vår vei. Noen blir svært viktige for oss og havner etterhvert høyere og høyere opp på lista, med store og tydelige bokstaver. Andre igjen får mindre betydning og havner lenger ned på lista, med små og utydelig skrift.
Noen navn eller hendelser blir så små og utydelige at du ikke greier å lese det. Kanskje skrifta har blitt usynlig? Men den er der likevel....

Denne boka har vi med oss hele tiden. Dag og natt. Og når vår siste dag på jorda har kommet, ja - da tar vi med oss boka og reiser videre. For å fortsette å fylle den med erfaringer, opplevelser, minner....

Men nå - mens vi nå er her på denne planeten - så kan vi selv være med på å påvirke hva slags bok vi skriver i livet vårt.
Skal det bli ei positiv bok eller skal den bli negativ?
Skal vi la de gode eller de triste opplevelsene få de største bokstavene?
For hver gang du tar fram denne boka og leser i den, eller du lar andre få del i det du har skrevet, jo større og tydeligere blir bokstavene. Og det du leser flest ganger - ja, det havner lenger og lenger frem i boka.
Det er de største bokstavene som er lettest å lese og som gir sterkest innvirkning på deg, ditt humør og din hverdag.

Så da er det jo egentlig opp til oss selv hvilken bok vi skal skrive, eller.....?









 
 

  

Ingen kommentarer: