torsdag 12. november 2015

Som et lite eventyr

Det var en gang ei helt uvanlig dame som bodde i et rødt hus på Kvaløya langt oppi nord. Hun var ikke som damer flest, men hadde mange rare idèer og meninger som hun ofte ville prøve ut. Det var ikke alltid at hun kom fra det med positive erfaringer, og det skremte henne litt.
Av en eller annen merkelig grunn hadde hun for mange år siden bestemt seg for å ALDRI lage seg nyttårsforsett - de ble jo ALDRI gjennomført og ga henne ALLTID dårlig samvittighet. Og hvis det var noe som hun VIRKELIG ikke syntes noe om, så var det dårlig samvittighet.
Derfor bestemte hun seg for heller å lage seg selv en ny utfordring hvert år. En utfordring, enten for kroppen eller for sjela - det kunne være akkurat det samme. Det viktigste var at hun skulle prøve noe nytt og kanskje litt skremmende. Og denne avgjørelsen syntes den merkelige dama var en lurgod idè!

En dag fikk denne dama et gavekort sendt i posten. Hun var fullstendig klar over at hun ville få det tilsendt, hun hadde fått forespørsel på telefon tidligere, og hadde blitt enig med den snille giveren at hun skulle ta imot gavekortet - og dermed utfordringen.
Det fulgte nemlig en stor utfordring med dette gavekortet. En utfordring for denne litt underige dama.
Gavekortet var nemlig ei behandling på Bryggen Spa, midt inni byen, og den pussige dama hadde store motforestillinger om å la fremmedfolk tukle med kroppen hennes.

Dama brukte flere dager på å forberede seg mentalt, til slutt ringte hun og bestilte seg time. Hun valgte å konsentrere seg om å gi føttene sine litt positiv oppmerksomhet, for føttene hennes var akkurat like merkelige som dama selv.

Hjertet hennes banket litt ekstra hardt da hun gikk inn døra til hennes utfordring. Bak disken satt ei hyggelig dame, omtrent på samme alder. Hun hadde et vennlig vesen og et godt smil, og etterhvert som hun snakket så kjente den merkverdige dama at hun slappet mer og mer av.
Hun ble vist inn til et lite rom med dempet belysning, levende lys og rolig, panfløytemusikk. Hele situasjonen ble mye mindre skummel - ja, nesten litt avslappende. Hun fikk ta plass oppå en slags benk, og fikk føttene plassert i en balje med deilig, varmt vann som kjentes mykt ut og som luktet godt. Etter ei stund i fotbad kom den hyggelige dama inn igjen, og så begynte forvandlingen.
Den merkelige dama med de merkelige føttene kjente at hun faktisk koset seg. Tånegler ble klippet og slipt, hard hud ble pusset vekk, liktorner ble fjernet (ikke helt, men det ble stor forskjell likevel), og den koselige dama jobbet med ei stø og sikker hand.
Til slutt ble føttene smurt inn med en hærlig fotkrem og tåneglene fikk en ekstra dæsj med olje. Den merkelige dama med problemføttene fikk ligge og slappe av ei stund før hun stappet føttene sine inn i strømper og sko og gikk ut i mørket igjen.

Hun kjente stor forskjell på sine undersåtter, de hadde nesten lyst til å danse! Og hun kjente at hun smilte litt for seg selv der hun gikk - hun hadde klart med ei ny utfordring - og hun hadde hatt en nydelig opplevelse.



 

Ingen kommentarer: