søndag 17. februar 2013

Cowboy

Jeg slo på TV i dag - eller rettere sagt i dag også. Og hva åpenbarte seg på skjermen? 
SPORT!
ENDA EN DAG MED SPORT!!!

Takk og pris at vi har mange kanaler å velge mellom....

Sånn var det ikke før.
Da så vi på ALT som vi fikk lov til å se.
(Noen ganger så vi på ting vi ikke fikk lov til å se.)
Til og med "pausefiskene" satt vi og glodde på.
Og gjetta på hvilke farger de hadde, der de svømte saaaakte rundt og rundt i et akvarium.

Vi gjetta også på hvilke farger kunstløperne hadde på seg. Men der fikk vi jo hjelp av en tørr, sørlandsk stemme som leste opp:
"Hun har på seg en litt kort kjole i rosa, med paljetter som strekker seg nedover ryggen. Han har matchende tversoversløyfe."

En sjelden gang fikk vi lov til å spise middag i stua!!!
Foran TV!!!
HELE FAMILIEN!!!

Men det var bare hvis det var nyttårshopprenn på TV eller som i dag:
SKØYTELØP!

Og da fikk vi COWBOY!
Å du salige - - - da var vi nesten i himmelen....

Cowboy kunne vi spise i stua, foran TV, sittende på gulvet med tallerkenen på fanget. 
Cowboy var rett og slett brun bønnestuing med baconbiter i. Navnet fikk den fordi "dette var sånn mat som cowboyene i Amerika spiste." (sitat: pappa.)
Og alt som kom fra Amerika var virkelig flotte saker!
Og med DET navnet så bare måtte det være godt!

En periode hadde vi veldig ofte spekesild til middag. Enkelt og billig. Vi hadde flere digre tre-tønner oppe i fjøsgangen, fulle av spekesild - og saltkjøtt.
Etter ei stund med spekesild ofte til middag, så begynte vel vi barna å bli ganske så lei.
Og det gikk ikke likere enn at broren min (som er nesten to år yngre enn meg) fikk stygga til sild.
Men pappa visste råd:

Da vi skulle sette oss til bordet ga han oss streng beskjed om at vi IKKE måtte spise så mye, for denne spekesilda var veldig sjelden. Og vi hadde ikke så mye av den.
Dette var Amerikansk spekesild!

Vi kjente jo at den smakte LITT annerledes enn den vanlige spekesilda. Så vi spiste oss gode og mette, alle sammen. Broren min også.
Og hver gang senere når vi skulle ha spekesild til middag, så var alltid spørsmålet:
"Er det Amerikansk spekesild?"

Hmmm
Kanskje jeg skal lage meg Cowboy snart....

    
   

   

Ingen kommentarer: