torsdag 24. desember 2015

"Nissen har funnet på noe spesielt!"

"Bestemor! Bestemor! Vi må se om Julenissen har funnet på noe spesielt i natt!"

Barnebarnet på snart 5 år kommer inn i stua med håret i et vilt kaos og med søvnen sittende igjen i øynene.
I går kveld da han la seg måtte vi henge opp julestrømpen i tilfelle julenissen kanskje skulle komme og putte noe oppi den. Og han hadde faktisk vært der og stappa den full av godter! Og broren sin julestrømpe hadde også fått noe inni!
Og jammen-ta hadde ikke Pepsi også fått litt hundegodter i hennes strømpe!
 
Øynene hans strålte, og han fant fort ut at Julenissen faktisk er en grei kar.
Da den største forundringa over julestrømpen var over kom han på at vi måtte se om Nissen hadde spist av grøten som vi satte ut på verandaen i går kveld.
"JA! Bestemor, han har spist opp alt!"
Vi ble fort enige om at når julenissen har fått sin julegrøt og har vært på besøk i julestrømpen, så kan det bety at Gabriel og Mathias har vært snille gutter og at han sikkert vil komme på besøk i dag.

Vi hadde ikke julestrømper da vi var barn. Og julenissen kom ikke på nattebesøk før natta til 1. juledag.
Det var jo en egentlig en veldig lur nisse, for vi fikk som regel alltid nye strømpebukser i julegave. Så når vi tilfredse og mette av opplevelser og god mat og nøtter kunne legge oss om kvelden, da hengte vi alltid den nyeste og fineste strømpebuksa på sengestolpen.
Og den der julenissen greide alltid å fylle føttene i strømpebuksa med mandariner, nøtter, dadler og fiken og kokesjokoladebiter uten at vi greide å oppdage at han kom!
Og den spenninga, når vi stakk hendene langt nedi strømpebuksa for å plukke fram det som var pakket inn i knitrende matpapir lengst frem i tåa, den kan jeg fortsatt kjenne:
Forundring, glede, overraskelse og takknemlighet.
Og så den gode lukta av mandariner og smaken av søte, myke dadler.

Jeg lurer på om ikke julenissen kommer på besøk til oss litt tidlig på dagen i år?
Han er jo en smart nisse, og vet at ventetida for små barn kan være veldig slitsom. Så jeg tror nok han kommer med en liten ting til småguttene, slik at de har noe å holde på med mens de venter på det store julegaveoppakkingsrushet i ettermiddag.
Vi er veldig spente!





 

Ingen kommentarer: